22 yıllık işini bıraktı, köyüne dönüp yetiştirmeye başladı: Asıl mesleğini duyanlar şaşırıp kalıyor

Marangozdan Tarımcılığa Geçiş Hikayesi: Mehmet Çaparoğlu

Sumbas ilçesinde yaşayan Mehmet Çaparoğlu, 22 yıldır sürdürdüğü baba mesleği marangozluktan vazgeçerek farklı bir kariyere adım attı. Kendisini daha mutlu hissedeceği bir iş arayışına giren Çaparoğlu, tarımla ilgilenmeye karar verdi.

Muz yetiştiriciliği fikriyle yola çıkan Çaparoğlu, bu konuda araştırmalar yaparken, seraları gezip incelemelerde bulundu. Ancak seralarda gördüğü ejder meyvesi, onun planlarını değiştirdi. Ejder meyvesiyle ilgili detaylı bir araştırma yapan Çaparoğlu, bölgede bu meyvenin yetiştirilebileceğini öğrendi.

Sumbas ilçesine bağlı Gafarlı köyünde arazi satın alan Çaparoğlu, 5 dönümlük alana sera kurarak ejder meyvesi yetiştirmeye başladı. Geçen yıl ilk hasadını gerçekleştiren Çaparoğlu, 3 ton ürün elde etti ve bu ürünleri yurt dışına ihraç etmeyi planlıyor.

Mehmet Çaparoğlu, marangozluk mesleğini uzun yıllar yaptıktan sonra tarımla uğraşmanın kendisini daha mutlu hissettirdiğini belirtiyor. Ejder meyvesi üretimini arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Çaparoğlu, gelecek yıllarda daha fazla ürün elde edip ihracat yapmayı hedefliyor.

Çaparoğlu, gelecek yıl dekar başına 2 ton, toplamda 10 tonluk bir üretim yapmayı hedeflediğini söyleyerek, “Daha güzel ve kaliteli ürünler yetiştirip ihracat yapmak istiyorum. Yurt dışı pazarı daha geniş ve bu benim için büyük bir fırsat.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir